Svet-Stranek.cz
Pro dlouhou chvíli
Zdeniny  stránky

Pomazánky:Pro dlouhou chvíli

Pomazánky

Ďábelská pomazánka
1cibule,1pol.lžíce oleje,100g vařeného hovězího masa,1zelená paprika,2 rajčata,1 pol.lžíce kečupu,,sůl,1/2 káv.lžičky chilli papriky,3 stroužky česneku,1 káv.lžička worčestrové omáčky,plátky toustového chleba

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji.Přidáme nadrobno nasekané maso,nadrobno nakrájenou papriku a rajčata a podusíme.Vmícháme kečup,chilli papriku a sůl.Vše dobře promícháme a dochutíme utřeným česnekem a worčestrovou omáčkou.Podáváme namazanou na opečených toastech.

 

Salámová pomazánka s křenovou majolkou.

100g majolky,3 pol.lžíce strouhaného křenu,200g měkkého salámu,2 vejce vařená na tvrdo,2 pol.lžíce bílého vína,2 pol.lžíce sekané petrželky,sůl,pečivo.

Majolku smícháme s nastrouhaným křenem.Postupně vmícháme salám,vejce,bílé víno, petrželku,sůl a vše lehce promícháme.Podáváme namazanou na pečivu.

 
Pomazánka z čabajky
200g čabajské klobásy,200g taveného sýru,100g másla,1 stroužek česneku,sůl.
Klobásu oloupeme a umeleme na masovém strojku.Tavený sýr utřeme s máslem do pěny.Přidáme klobásu,česnek a sůl.Vše dobře promícháme.
 
Pomazánka z rybího filé
250g rybího filé,80g másla,1/4celeru,1 menší cibule,1 menší jablko,citr.štáva,125ml smetany ke šlehání,1 kávová lžička škrobové mouky,1 žloutek,sůl,veka.
Filé opečeme na polovině másla s plátky celeru.Maso i celer nadrobno nasekáme,přidáme cibuli a drobně pokrájené jablko.Smetanu,žloutek a škrobovou moučku vaříme ve vodní lázni až krém zhoustne.Přidáme do něho zbytek másla,osolíme a okyselíme citronovou štávou podle chuti.S vychladlým krémem spojíme usekané filé,dobře promícháme a podáváme namazanou na plátcích veky.