Vepřová kotleta
Suroviny:kotlety,sůl,pepř, oregano,dižonská hořčice,1 vejce.
Kotlety naklepeme,osolíme a obalujeme v těstíčku a pak ve strouhance.Opékáme na oleji 5-7 minut z každé strany.
Vepřové kotlety v šunkové omáčce
6 vepřových kotlet,sůl,hl.mouka,30 gmásla,2 dl.bílého vína,vývar z masoxu,2 dl šlehačky,100 gšunky,citr.štáva.
Vepřové kotlety naklepeme,nařízneme a obalíme v mouce.Dáme do pekáče máslo a kotlety a dusíme v troubě.Po chvilce je otočíme,podlijeme vínem a vývarem.Doplníme šunkou pokrájenou na kostičky a dobře prohřejeme.Ochutíme citr.štávou a podáváme s dušenou rýží.
Maso v alobalu
Suroviny:200g vepřové kýty,200g kuřecích prsou,200g drůbežích jater,100g žampionů(jiné houby),2 barevné papriky,2 špekáčky,1kg brambor,100g syrových brambor,100g anglické slaniny,svazek jarní cibulky,1 lžička grilovacího koření,1 lžička mexického koření,1 lžička soli,100ml olivového oleje,100g tvrdého sýra,svazek petrželky kudrnky,snítka bazalky.
Vepřové,kuřecí,játra,žampiony,papriky, nakrájíme na nudličky,špekáčky a brambory na osminky,slaninu na proužky a cibulku na drobno.
Připravené suroviny dáme do mísy,ochutíme kořením a solí a promícháme.Alobal natrháme na čtverce a potřeme olivovým olejem. Masovozeleninovou směs rozdělíme na alobal,posypeme nastrouhaným sýrem a důkladně zabalíme.Připravené balíčky pečemev troubě asi 30 minut
Podáváme s chlebem a zdobíme nasekanými bylinkami.
Vepřové kotlety na víně
4 vepřové kotlety,sůl,pepř,olej,1 sklenka vína,hořčice,2 lžíce kečupu,provensálské koření,1-2sterilované okurky,2 lžíce kysané smetany.
Kotlety naklepeme,nařízneme,osolíme,opepříme a zvolna opečeme na oleji po obou stranách.
Kotlety vyjmeme,na pánev přidáme víno,kečup,hořčici,provensálské koření a za stálého míchání odvaříme připečnou štávu.
Přidáme zpět kotlety,okurky nakrájené na tenká kolečka,smetanu a minutu podusíme.Hned podáváme.
Vepřové nudličky v pivní omáčce
600g vepřové kýty,100ml oleje,1 červená cibule,1 lžička protlaku,sůl,pepř,200ml vývaru,2 mrkve,200g mražených fazolek,1 lžícehl.,mouky,150ml světlého piva
Maso nakrájíme na nudličky.Do kaastrolu nalijeme olej a maso v něm zprudka opečeme.Cibuli nakrájíme na kostičky,přisypeme ji do kastrolu k masu,kam přidáme také rajský protlak a podle chuti sůl s drceným pepřem.Za stálého míchání vše orestujeme,potom maso zalijeme vývarem,přiklopíme poklicí a dusíme.Mrkve nakrájíme na hranolky a přidáme je s fazolkami k masu. Společně vše podusíme doměkka.Měkké maso se zeleninou vyjmeme z hrnce,štávu vydusíme do tuku,zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme pivo,rozmícháme do hladka a za stálého míchání necháme asi 20 min.povařit.Nakonec maso přidáme do omáčky a prohřejeme. Jako příloha je dobrá rýže smíchaná s nahrubo podrcenými jádry vlašských ořechů.