Svet-Stranek.cz
Pro dlouhou chvíli
Zdeniny  stránky

Saláty:Pro dlouhou chvíli

Saláty

Celerový salát s ananasem
Ingredience:
sterilovaný celer (nejlépe Efko), konzerva ananasu, konzerva sterilované kukuřice, bílá část pórku, 2-3 lžíce majonézy
Postup přípravy: Všechny konzervované věci necháme důkladně okapat, pak vše nakrájíme na drobno, promícháme, necháme pár hodin odležet, pak přidáme majonézu.
Velice chutný jako příloha k hlavnímu jídlu. Vůbec nepoznáte, že je tam celer.
 
Delikátní krabí salát
Ingredience:
1 balení krabích tyčinek, 1 konzerva sladké kukuřice, 1 menší cibule, 50 g tvrdého sýra, 1 bílý jogurt, 1 malá majolka, sůl, bílý pepř, citronová šťáva
Postup přípravy
: Krabí tyčinky necháme rozmrznout, poté je nakrájíme na malé kousky, přidáme kukuřici, cibuli nakrájíme na jemno, sýr pokrájíme na drobné kostičky, přidáme jogurt a majolku, pár kapek citronové šťávy a podle chuti přidáme sůl a pepř.
Podává se s celozrným pečivem, ale dobrý je i na chuťovkách.
 
Krabí salát s jogurtem
Suroviny
100g krabích tyčinek, 50g bílého smetanového jogurtu, 1 kávová lžička majonézy light, 1 pol. lžíce kopru, 1ks salátového listu, 1ks celozrnného pečiva
Postup:
Krabí tyčinky rozmrazíme (nejlépe v nikrovlnné roubě), nakrájíme na kostičky a smícháme s jogurtem, majonézou, citronovou sťávou, nasekanám koprem nebo petrželkou, solí a čerstvě mletým pepřem. Podáváme na listu salátu s pečivem.
 

Salát se šunkou a vejcem
Suroviny
100g hlávkového salátu, 1ks rajčete, 1ks papriky, 100g salátové okurky, 100g drůbeží šunky ,1ks vejce, 2 pol.lžíce bílého jogurtu 0,1% tuku, bylinky (například zelená petrželka, bazalka a další).
Postup:
Připravíme dresink z jogurtu, soli a nasekaných bylinek. Na teflonové pánvi připravíme z vajec volské oko. Zeleninu očistíme, nakrájíme a rozložíme na talíř. Přidáme plátky šunky a salát přelijeme dresinkem. Navrch položíme vejce. Vybrané skupiny doplní celozrnným pečivem.

 

Salát z krabích tyčinek

Krabí tyčinky,ananasový kompot,sterilovaná kukuřice,kysaná smetana.

Tyčinky posekáme,ananas pokrájíme na malé kousky,přidáme kukuřici a spojíme smetanou.Dobře promícháme.

 

Salát z buřtů

500 g buřtů,2-3 cibule,2-3 kyselé okurky,1 lžíce hořčice,3 lžíce kečupu,3 lžíce worčestrové omáčky,3 lžíce oleje,1-2 kostky cukru,2 malé vaničky majonézy,sůl,pepř,zelená část pórku na ozdobu.

Uzeninu,cibuli a okurku nakrájejte na tenká kolečka.Hořčici,kečup,omáčku,olej a cukr svařte a nechte vychladnout.Zamíchejte do směsi majonézu a ochuťte solí a pepřem.Přimíchejte nakrájené buřty,cibuli,okurku a dejte do chladna proležet.Přizdobte pórkem.

Podávejte s chlebem a pivem.
 
Celerový salát s banánem a jablkem
200g celeru,2 banány-200g,100g jablek,1 citron,10g cukru,1 lžíce majonézy,100ml smetany,sůl, voda dle potřeby.
Celer očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.Potom spolu s oloupanými jablky rozkrájíme na malé kostičky,zakapeme citronovou šťávou a smícháme splátky oloupaného banánu.Podle chuti přisladíme a lehce vmícháme majonézu zředěnou smetanou. Před podáváíním vychladíme.
 
Fazolový salát s česnekem
300g sterilovaných zelených fazolek,4 stroužky česneku,olej dle potřeby,citronová šťáva,sůl,černý mletý pepř.
Fazolky pokrájíme,osolíme,opepříme,vmícháme prolisovaný česnek a vše zakapeme olejem a citronovou šťávou.Salát necháme dvě hodiny odležet v lednici.