Postup:na pánvi opečeme plátky,nebo kostičky šunky s nadrobno nakrájenou cibulí,potom smícháme vzniklou směs s pokrájenými rajčaty,majoránkou a pažitkou.Vložíme do ohnivzdorné mísy,zalijeme rozšlehanými vejci a zapečeme v troubě.
Porek na víně s rajčaty
Suroviny:1 velký porek,3 velká rajčata,2 stroužky česneku,červené víno,koření dle chuti,(bazalka,rozmarýna),sůl.
Postup:omytý a očistěný porek nakrájíme na silnější kolečka,do velké pánve nalijeme trochu červeného vína,vložíme do ní nakrájený porek,osolíme,přiklopíme pokličkou a společně dusíme.Když je porek měkký,přidáme lžičku rozmarýnu a pečlivě promícháme.Potom přidáme nadrobno pokrájená rajčata,utřený česnek a lžičku bazalky,zamícháme a necháme chvilku povařit. Vzniklou směs použijeme jako omáčku na těstoviny,nebo ji podáváme s rýžovými nudličkami ke kuřeti.