Svet-Stranek.cz
Pro dlouhou chvíli
Zdeniny  stránky

Kuřecí recepty:Pro dlouhou chvíli

Kuřecí recepty

Nejúžasnější jogurtové řízky

8 prsních řízků,1velký bílý jogurt,2 celá vejce,4 stroužky česneku,sůl,pepř a další koření dle chuti.

Kuřecí řízky naklepeme,osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové směsi.

Tu připravíme smícháním jogurtu,vejce,česnek,sůl,pepřa koření. Pak maso dáme do uzavíratelné misky a dáme do lednice..Druhý den řízky obalíme ve strouhance a opatrně osmažíme.

 

Kuřecí roláda

1kuře,100g slaniny,100g hrášku,1/2 menšího porku,2 vejce,3 lžíce plnotučné hořčice,grilovací koření,sůl,olej.

Vykostěné kuře osolíme,opepříme a potřeme hořčicí,poklademe plátky anglické slaniny,zeleninou a nakrájeným vejcem, vařeným na tvrdo.Roládu zabalíme,svážeme motouzem a potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením.Vložíme do pekáče,podlijeme lehce vodou a pečeme v troubě při 160°C asi hodinu.

 

Kuřecí prsa s nivou

4 kuřecí prsa,porek,150g nivy,250ml smetany ke šlehání,sůl,olej.

Na pánvi rozpálíme olej,přidáme porek a po chvíli na kousíčky pokrájené maso.Po orestování přidáme nakrájenou nivu  a až se rozteče,zalijeme smetanou.Chvíli povaříme, ochutíme solí.

Příloha haranolky těstoviny,rýže dle chuti.

 

Marinovaná kuřecí křidélka

8-12 kuřecích křidélek,2 cibule,2-3 stroužky česneku,drcený kmín,mletý pepř,mleté nové koření,majoránka,tymián,olej ,sůl.Cibule a stroužky česneku jemně nastrouháme,přidáme koření a bylinky,promícháme a potřeme křidélka.Pokapeme olejem,urovnáme do misky a necháme v chladničce několik hodin proležet.Několikrát promícháme.Pak je osolíme,rozložíme do pekáče i s marinádou a pečeme v horké troubě ,až maso změkne.Podáváme  teplá nebo studená.

 

Pečené kuře Kanada

1 kuře,1/8 hrnku rozpuštěného másla,1 stroužek česneku,citr.štáva,3 lžíce kořeněné omáčky.

Rozporcované kuře posolíme,dáme do pekáče a pečeme(pod kuře voda a máslo).Podobu pečení kuře potíráme směsí rozpuštěného másla,česneku,citr.štávy a omáčky.

Omáčka:1/2 hrnku nakrájené cibule,1 lžička soli,1 lžíce octa,1lžíce cukru,1lžíce worčestrové omáčky,1/2 lžičky chilli(nebo pálivé papriky),1/4 lžičky pepře,1/2 hrnku kečupu,1/4 hrnku vody.Vše smícháme a vaříme 15 minut.

Kuře pečeme 30-40 minut.Příloha pečené brambory,nebo hranolky.