Svet-Stranek.cz
Pro dlouhou chvíli
Zdeniny  stránky

Pečivo:Pro dlouhou chvíli

Pečivo

Boží milosti
500 g hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
špetka citr.kůry
8 lžic rumu
4 vejce
Uděláme těsto na vále,vyválíme placku a rádýlkem vykrajujeme kosočtverce.Vidličkou do nich vymačkáme pár direk a s mažíme na pánvi v rozpáleném oleji.Horké obalíme v moučkovém cukru.


   Rychlé rohlíčky
 25dkg hery
 200ml zakysané smetany
 25dkg hl.mouky

 Zpracujeme těsto na vále,po částech ,tence vyválíme do kruhu o průměru velkého talíře.Rádýlkem nakrájíme na 8 výsečí a tvoříme rohlíčky,začínáme vždy na širším kraji.
Pečeme na 175 ;C do růžova.
 Pocukrujeme
.


   Kynuté těsto(od kamarádky Jiřinky)
1/2 kg hl.mouky
 1/4l mléka
 12dkg cukru
 1 kostka droždí
 špetka soli
 2 žloutky
 1 sklenička oleje
 citr.kůra

Zaděláme těsto,já ho dělám v pekárně a pak z tohoto těsta dělám  buchty,koláče,placku na plech,.závin,ale i na slano,pak tam nedám tolik cukru.Těsto je dlouho vláčné.
Výborné jsou rohlíčky s povidlama.

 

Mufiny od Nigely

125 dkg másla,125 dkg cukru,125 dkg hl.mouky,2 vejce,asi 2 lžíce mléka,1 lžička prášku do pečiva a půl lžičky sody,čokoládové drobečky.

Máslo s cukrem šleháme,pak přidáme vejce,mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva a sodou.Mufíny naplníme do formy ze dvou třetin a pečeme při175 °C 20 minut.

Poleva:350 g mouč.cukru,2 bílky,citron.

Mícháme ve šlehači asi 2 minuty.   

Navršit na mufiny a ozdobit čokoládovými drobečky.

 

 

Úžasná rychlovka-dort za 10 minut

1Koláčový korpus,2 mandarinkové kompoty,1 31%šlehačka,2 pudinky bez vaření(olé vanilka)

Do mísy nalijeme šlehačku a mandarinkové kompoty i se štávou.Lehce promícháme a vsypeme pudinky,rychle mícháme, neb to rychle houstne.Potom stačí nalít na korpus a ozdobit  grankem,nebo strouhanou čokoládou.

Zdobíme šlehačkou.

 

Závin

250 g hery,250 g tvarohu,250 g hl.mouky

Zpracujeme těsto,vyválíme a dle chuti naplníme.Z tohoto těsta,můžeme připravit také povidlové taštičky.

Chutná výborně,skoro jako listové těsto.

 

Mufiny z listového těsta s pudinkem.

500 g listového těsta,hustý pudink(800ml mléka +2pudinky),cukr dle chuti,nutela,mandlové lupínky.

Těsto rozpůlíme,každou půlku rozválíme na obdélník a vykrajujenme z něho kolečka o průměru10 cm.Kolečky vyložíme důlky na mufíny,uvaříme pudink,osladíme.Do každého důlku dáme1 lžíci pudinku,na něj lžičku nutely a doplníme pudinkem.Ze zbytku těsta vykrojíme libovolné tvary,které položíme na pudink a posypeme mandlovými lupínky.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C asi 15-20 minut.

 

Broskvová lahůdka

4 vejce,12 lžice cukru,150 g hery,1/2 balíčku prášku do pečiva,250 g ovoce,2 tvarohy.

Vejce ušleháme s cukrem,přidáme heru a mouku s práškem do pečiva.Těsto dobře vymícháme,rozetřeme na plech vysypaný moukou.Pečeme ve středně vyhřáté troubě.Na vychladlé těsto natřeme tvaroh s cukrem,rozložíme ovoce a zalijeme želatinou.

 

Ovocná rychlovka

Recept na plech 25x35 cm.

Na dno piškoty,jednu vrstvu normálně,druhou obráceně do mezer. Na to nalít pudinky uvařené ze dvou sáčků. Po zchladnutí ovoce tak,aby se dali krájet dortíčky.Pak ze dvou sáčků uvařenou želatinu nalijeme na koláč a dáme do lednice.Druhý den dozdobíme šlehačkou a můžeme konzumovat.

 
Fofr koláč
2 hrnky polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,1 hrnek cukru,1 hrnek mléka,4 pol.lžíce oleje,2 vejce.
Těsto nalít na plech ,na to ovoce a drobenku a upéct.
 
Košíčky s ovocem
Ovoce,250g měkkého tvarohu,3 vejce,150g cukru krupice,400g listového těsta,hl.mouka na vál.
Listové těsto rozválíme na tenký plát,vykrájíme kolečka o 3cm větší než je průměr formiček.Měkký tvaroh smíchejte s  vejci,krupicovým cukrem na hladký krém.Kolečka naskládejte do košíčků,propíchejte vidličkou a naplňte tvarohovým krémem,okraje potřete  vejcem.Vložte do předehřáté trouby a pečte při 190°C dozlatova asi 10 minut.Nechte vychladnout a na vrch dejte ovoce.
 
Křehké tvarohové šátečky
Těsto:150g měkkého tvarohu,6 lžic mléka,6 lžic oleje,75 g cukru mouč.,300g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva.
Náplň:500ml mléka,2 lčíce mouč.cukru,1 vanil.pudink,1 žloutek
Posyp:75g mandlových lupínků,2 lžíce krystal.cukr,5 lžic jahodového džemu
Promícháme tvaroh,mléko,olej a cukr.Vmícháme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto,které rozdělíme na 10 kousků.Ty rozválíme na placičky. Na náplň uvaříme pudink,prochladlý dáme do středu každé placičky a přehneme do středu.Šátečky položíme na plech vyložený pečícím papírem,potřeme rozšlehaným žloutkem,posypeme mandlovými lupínky a do středu dáme džem.Pečeme v předehřáté troubě do růžova.
 
Perník
1l pol.mouky,1/2l cukru,1 sklenička oleje,2 vejce,1 prášek do perníku,1 prášek do pečiva,2 lžíce povidel,kaka,1/2l mléka.
Vše smícháme dohromady a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.
Tento recept mám od své babičky je asi100letý.
 
Bábovka
40dkg hrubé mouky,25dkg cukru,1 sklenka oleje,4celá vejce,1 prášek do pečiva,1/4 l mléka.
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny,přidáme olej a stále šleháme,postuně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko.Nakonec vyšleháme z bílků sníh a lehce vmícháme do těsta.
Těsto rozlijeme do dvou misek,jednu obarvíme kakaem a nalijeme do  formy(vymazané a moukou vysypané),pečeme asi 45 minut.
 
Perník s jablky a čokoládovou polevou
35dkg polohrubé mouky,35dkg cukru,35dkg nastrouhaných jablek,2lžíce kakaa,2lžíce rumu,10lžic oleje,2celá vejce,1/4lvlažného mléka,1 1/2prášku do pečiva.
Vše zamícháme,těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.Pečeme zvolna va vyhřáté troubě.
Poleva:30dkg mouč.cukru,4lžíce kakaa,10lžic rozpuštěného másla,4 lžíce horké vody.Vše smíchat na hladkou polevu a nalijeme na ještě teplý perník .
 
Míša řezy
2lžíce kakaa,5lžic mouč.cukru,2lžíce oleje,6žloutků -utřeme do pěny,přidáme 6lžic polohrubé mouky,1/2prášku do pečiva a sníh ze 6bílků.
Nalijeme na vymyzaný a moukou vysypaný hlubší plech a upečeme.
Náplň:3 tvarohy,1 máslo,20dkg cukru-utřít do pěny,rozetřít na dort,polít čokoládovou polevou a dát do lednice vychladit.
 
 
Rychlý švestkový koláč s drobenkou.
1 sklenice polohrubé mouky,1 sklenice hrubé mouky,1sklenice cukru krupice,1/2 sklenky oleje,1 sklenka kysané smetany,nebo mléka,1 vejce,1/2 prášku do pečiva.
Vše smícháme,těsto podobné krupicové kaši nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.Povrch posypeme švestkami a na vrch dáme drobenku.Dáme péct.
 
Koláče z majolky bez kynutí
1/2 kg hladké mouky,1 malá majolka,1/2 skleničky oleje,3 žloutky,7 kostek cukru,1/4 l mléka,1 droždí,špetka soli.
Zaděláme řidší těsto,bez kynutí naděláme kuličky,naskládáme na plech,naplníme a pečeme.
 
Metrový koláč
4 vejce,26 dkg mouč.cukru,8 lžic teplé vody,10dkg oleje,26 dkg hl.mouky,1/2 prášku do pečiva.
Vše zamíchat,rozdělit na dvě poloviny,jednu obarvit kakaem a nalít do dvou srnčích hřbetů.Dáme péct oba najednou.Upečené  vyklopíme,nakrájíme a mažeme krémem.Na světlý díl tmavý krém,na tmavý světlý krém a střídavě slepujeme k sobě.Celé natřeme krémem dozdobíme a servírujeme nakrájené na šikmo
Krém:1/4 l mléka 1 pudink,1 vanil.cukr,25dkg másla 15dkg cukru.
 
Punčové řezy
2 vejce,4 žloutky,15 dkg mouč.cukru,citr.kůra,4 bílky.15dkg hrubé mouky.
Celá vejce,žloutky,cukr a citr.kůru smícháme.Z bílků ušleháme tuhý sníh a s moukou přimícháme k mase.Na vymaštěný a moukou vysypaný plech nalijeme těsto a pomalu pečeme.Rozřízneme na tři díly ,namažeme marmeládou a pokapeme rumeme.Na 1 hodinu zatížíme.Nakonec polijeme citronovou polevou.