Svet-Stranek.cz
Pro dlouhou chvíli
Zdeniny  stránky

Minutky:Pro dlouhou chvíli

Minutky

Žampiony po provensálsku
Potřebujeme:
 600g žampionů,4 rajčata,1 cibule,2 stroužky česneku,1 feferonka,1 sklenička plněných zelených oliv,tymián,rozmarýn,4 lžíce olivového oleje,,pepř,sůl.
Cibuli,česnek a feferonku nakrájíme najemno.Rajčata a žampiony nakrájíme na čtvrtky.Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a přidáme žampiony.Jakmile jsou téměř hotové,přidáme rajčata,česnek,tymián,rozmarýn,olivy,opepříme a osolíme.Promícháme a necháme 5 minut dusit.
 
Čina po domácku
Potřebujeme:
vepřové maso na minutku,sůl,olej,pepř
2 lžičky Solamylu,2 lžičky sójové omáčky
1 lžička pálivé papriky,1 kostka masoxu
1 žloutek,česnek,glutasol
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, prosolíme,oprahneme na rozehřátém oleji a smícháme s ostatními přísadami.Podáváme s bram. hranolky,tatarkou a zeleninovou oblohou.

Biftek na zeleném pepři
Postup:
Lehce naklepejte hřbetem ruky 4 bifteky,maso urovnejte do původního tvaru,osolte,opepřete a poprašte hladkou moukou z obou stran.Okraje zabalte do dlouhých,tence nakrájených plátků slaniny,zajistěte je párátkem nebo je oviňte motouzkem.Na pánvi rozpalte 3 lžíce oleje,vložte bifteky a z obou stran je opečte.Maso dejte na nahřáté talíře,do výpeku přidejte 2 lžíce nakládaného zeleného pepře,lžíci másla a 2 lžíce koňaku.Společně krátce prohřejte a nalijte na bifteky.Podávejte s různě upravenými bramborami a zeleninou
 

Brněnský drak
Potřebujeme:
6 ks vepřové panenské,150 g oleje,1 lžíce kečupu,2 lžíce strouhaného křenu
česnek,100 g sterilované papriky,lžíce hořčice,150 g sterilované okurky,sůl
Panenskou svíčkovou naklepeme hranou dlaně a po délce, okraje nařízneme několika řezy asi 1,5 cm hlubokými. Maso osolíme, potřeme česnekem a necháme 2-3 hodiny odležet. Pak na oleji po obou stranách opečeme. Na talíř klademe porci hranolků, přes které dáme opečené maso, které zdobíme jemně nastříkanou hořčicí, kečupem, strouhaným křenem a červenou kapií, vytváříme jakoby hlavu a krunýř draka, ocas pak zhotovíme z vějířku okurky. Okraje talíře zdobíme zeleninou oblohou.

 

Smažené šunkové závitky

2 jarní cibulky,4 plátky šunky,4 plátky tvrdého sýra,80g hl.mouky,1 vejce,50ml mléka,80g strouhanky,olej na smažení,1 bílý jogurt,sůl,1 stroužek česneku,1 lžíce nasekaných bylinek,mletý pepř.

Cibulky nakrájíme na špalíčky.Na každý plátek šunky položíme plátek sýra a kousek cibulky.Naplněnou šunku stočíme do závitku,které obalíme v trojobalu2x.Obalené závitky osmažíme na oleji do zlatova ze všch stran.Zbílého jogurtu,soli,utřeného česneku,bylinek a mletého pepře umíchejte dresink.

Podáváme samotné s dresinkem jako občerstvení,nebo s brambory jako lehký oběd, nebo večeři.

 
Smažený sýr v troubě
4 vejce,strouhaný sýr,šunka,4 hrnky
Každý hrnek vymažeme a vysypeme strouhankou,na dno dáme sýr,na to šunku nakrájenou na kostičky,pak celé vejce,zase šunku a sýr.Pak dáme do hlubšího pekáčku vodu horkou a hrnky .Musí být tak do půlky ponořené a pečeme v troubě při 230°C asi 20 minut do zlatova.
Podáváme s bramborem.