Svet-Stranek.cz
Pro dlouhou chvíli
Zdeniny  stránky

Hovězí maso:Pro dlouhou chvíli

Hovězí maso

CHilli con carne
600g masa
1 plechovka čer,fazolí(asi450g)
1 plechovka kukuřice
3 lžíce rajčatového protlaku
3 středně velké cibule
1 červená paprika
sůl
směs koření na chilli con carne
olej
Cibuli osmahneme na pánvi na oleji.Přidáme na drobno pokrájené maso a prudce opečeme.Přidáme směs koření a ještě chvilku opékáme.Pak maso podlijeme1/2l vody a pomalu dusíme dokud nezměkne.Pak přidáme fazole,kukuřici,protlak,na kousky pokrájenou papriku a dusíme dokud omáčka nemá správnou konzistenci.Nakonec ochutíme solí,případně zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaného ve vodě.
 Podáváme s chlebem,nebo s rýží.
 
Dobrovická pikantní roštěná
Ingredience:
4 roštěnky, sůl, pepř, olej
Nakládací směs: 2 větší na jemné plátky nakrájené cibule, 5 stroužků česneku stejně pokrájeného, 1-2 kapie pokrájené na nudličky, 1 okurka pokrájená na kostičky, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 1 malý rajský protlak (4 lžíce kečupu), 1-2 lžičky mleté sladké papriky, opatrně soli a pepře, 1,5-2 lžičky worchesteru
Postup přípravy: Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby byly směsí proložené. Prolijeme a zalijeme olejem a dáme přes noc uležet do ledničky. Druhý den opečeme roštěnky na rozpáleném tuku po obou stranách. Nakládací směs osmahneme na 2 lžících oleje do změknutí okurky. Horkou směs přímo z pánvičky dáváme na porce roštěnek.
Vhodná příloha: opečené brambory, hranolky nebo běžně připravená rýže
.
 

Hovězí maso na houbách s těstovinami a zeleninovým salátem
Suroviny
100g libového hovězího masa, 50g čerstvých hub (nebo hrst předem namočených sušených), 1/4ks cibule, 1 kávová lžička olivového oleje, 100g rajčat, 50g papriky (červená, žlutá, zelená), 50g salátové okurky, 100g těstovin, pepř a sůl.
Postup
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Orestujeme je na oleji společně s cibulí pokrájenou na kostičky. Osolíme a pepříme. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka, v polovině dušení přidáme houby. Mezitím připravíme salát: zeleninu omyjeme, rajčata pokrájíme na výseče, okurku na tenká kolečka, papriky na malé kousky a vše smícháme. Osolíme a opepříme až těsně před podáváním. Když je maso měkké, pokličkou odklopíme a ještě několik minut povaříme tak, aby se odpařila voda a šťáva se částečně vařením zahustila. Podáváme s těstovinami uvařenými podle návodu na skus.

 

Recept na nudličky v leču

Hovězí nudličky dáme restovat na zpěněnou cibulku a dusíme do měkka.Pak přidáme lečo a doděláme.Příloha hranolky nebo rýže.

Je to rychlé a moc dobré.